Земля ось-ось увійде в міні-льодовиковий період, – попереджає експерт

Багато експертів говорили про це роками, але їх не бажали слухати, але тепер ми починаємо чути це зі ЗМІ. У міру того, як спраглі до влади політики підсилюють свою штучно створену пропаганду глобального потепління, деякі вчені попереджають, що нам доведеться зіткнутися з абсолютно іншим типом зміни клімату.

Ми повинні готуватися до тривалого сонячного мінімуму, який може тривати десятиліття, до 2050-х років,- про це говорить Валентина Жаркова, професор нортумбрійського університету в Ньюкаслі, Англія.

«Сонце наближається до періоду глибокого сну», – каже Жаркова, що має ступінь бакалавра/магістра прикладної математики і астрономії та доктора філософії. В астрофізиці: «Менше сонячних плям буде утворюватися на поверхні Сонця, і, отже, менше енергії і випромінювання буде випускатися до планет і Землі».

Це може привести до падіння глобальної температури на один градус Цельсія, попереджає Жаркова, і хоча падіння на 1С може здатися незначним, цього більш ніж достатньо, щоб спровокувати уповільнення сільськогосподарського виробництва: «Це різко вплине на врожай продовольства в середніх широтах, тому що у виробників овочів і фруктів не вистачить часу на збирання врожаю», – пояснює Жаркова.

Ці коротші вегетаційні періоди можуть означати порожні полиці в супермаркетах і навіть голод: «Це може привести до дефіциту продуктів харчування для людей і тварин, як ми бачили в останні пару років, коли сніг в Іспанії і Греції в квітні і травні знищив овочі, а у Великобританії не вистачало броколі, інших фруктів і овочів».

Жаркова також вказує на недавні незвичні холоди в Канаді і Ісландії як свідчення того, що Великий сонячний мінімум вже діє, і на закінчення вона каже, що «ми можемо тільки сподіватися, що міні-льодовиковий період не буде таким серйозним, як під час мінімуму Маундера (кліматична подія, яка призвела до неврожаю, голоду, хвороб, соціальних заворушень і передчасної смерті мільйонів людей).

Жаркова не єдина, хто говорить, що Земля рухається до сонячного мінімуму. За даними НАСА, в 2020 році Сонце досягне найнижчого рівня активності за більш ніж 200 років.

Мінімум Маундера, відомий як Великий сонячний мінімум (GSM), мав місце з середини 16 століття до початку 17 століття і збігся з часом на Землі, відомим як Малий льодовиковий період, коли мільйони – мільйони! – людей померли від голоду.

«Зниження температури призведе до холоду на Землі, вологого і холодного літа, холодної і вологої зими», – сказала Жаркова.

Хоча це попередження було опубліковано в журналах The Sun і The Express, які багато хто вважає “жовтою пресою”, воно також було опубліковано в The New American і на сайті msn.com, вказуючи на те, що ідея міні-льодовикового періоду поступово проникає в світ основних ЗМІ.

Одна з речей, які видаються смішними, – це твердження The Sun про те, що «більшість ефектів будуть нешкідливими».





ІНШІ НОВИНИ