Вчені попереджають про майбутню зміну полюсів і критичне ослаблення геомагнітного щита Землі

З 1850 магнітне поле Землі слабшає. На рубежі тисячоліть воно почало експоненціально знижуватися, більш ніж на 10% за десятиліття – це падіння є екстремальним і тривожним…

Магнітне поле Землі захищає нас від космічної радіації. Наші щити розрядилися і це дуже погана новина для всього життя на нашій планеті і це, можливо, навіть призведе до чергового масового вимирання.

«Коли магнітне поле слабшає, полюси міняються», – говорить Девід Мауріелло з ORP і MRN.. За останні близько 100 років і північний, і південний полюси стрімко наближалися до екватора і їх темп зміщення збільшується, попереджає Мауріелло.

Південний полюс зараз знаходиться за антарктичним континентом і прямує в Індонезію, а північний полюс переміщається через полярне коло в сторону Сибіру, ​​він теж прямує до Індонезії – де полюси ймовірно, зустрінуться протягом наступних кількох десятиліть, можливо, біля 2050 року.

Ця «зустріч» призведе до одного з двох можливих варіантів:

  1. відбудеться повний переворот (він же «переворот», де змінюються магнітні полюси)
    або
  2. відбудеться «відштовхування назад» і полюси швидко повернуться до вихідних початкових точок (інакше кажучи, «екскурсія»).

Однак головна проблема полягає не в зміщенні полюсів, хоча це, безумовно, одна з проблем, продовжує Мауріелло. Ні, найбільша проблема – це спадна магнітосфера, що виникає в результаті зсуву полюсів.

«У міру ослаблення магнітного поля на Землю може проникати все більше космічної радіації», – пояснює Мауріелло.

«Збільшаться не тільки космічні промені, а й весь широкий спектр випромінювання. Ви помітили цього літа, просто стояти на сонці навіть кілька хвилин було пеклом?»

«Це тому, що ми знаходимося на сонячному мінімумі, у нас знижене магнітне поле, і ви відчуваєте вплив цього випромінювання. І це, на жаль, буде збільшуватися до кінця вашого життя – або до тих пір, поки розворот/екскурсія має місце”.

В останні роки задокументовано, що магнітні інверсії і екскурсії викликали одні з найбільших масових вимирань на планеті, включаючи подію раннього дріасу, яка знищила до 65% світової мегафауни.

І це вже відбувається просто зараз!

Несамовиті знімки показують наслідки найстрашнішого в історії Австралії масового викиду китів на берег. На сьогоднішній день, за оцінками, загинуло майже 400 китів.

Це цілком може увійти в історію як одна з найбільших подібних подій в історії, але це, звичайно, не є безпрецедентним явищем. Останнім часом існують дані за багатьма іншими напрямами, і причому, що всі вони відбуваються під час сонячних мінімумів.

Ще в 1985 році близько 450 китів опинилися на мілині в Окленді, Нова Зеландія. У 1996 році 320 китів викинулися у міста Дансборо, штат Вашингтон.

Крім того, на цьому тижні в Тасманії вперше з 2009 року було задіяно понад 50 китів, які викинулися на берег.

А в 2017 році 600 китів викинулися на Південний острів Нової Зеландії, в результаті чого загинуло більше 350 особин.

Отже, це 1985, 1996 2009 2017, а тепер 2020 року – це не випадкові дати: всі ці роки потрапляють в межі сонячних мінімумів, «коли на планету проникає максимальне космічне випромінювання, і це також було б зменшенням магнітного поля – плутанина для тварин», – зазначає Мауріелло.

«Це передбачувані події, засновані на одночасному згасанні магнітосфери і розпаду нашого Сонця», – каже Мауріелло. «Ці події будуть тривати, можливо, ще рік або близько того, а потім, коли ми досягнемо сонячного мінімуму 25 циклу, ми можемо очікувати, що вони відбудуться в 2031, 2032, 2033 роках».

Мауріелло робить висновок: «Магнітне відхилення або розворот триватиме, оскільки Сонце також входить в великі мінімуми – ці дві події, що відбуваються в один і той же час, на мій погляд, не випадкові, але фактично посилять малий льодовиковий період, який вже наближається».

«Ви і я – всі ми, здається, переживаємо початок наступної космічної катастрофи тут, на Землі».





ІНШІ НОВИНИ