Там може бути життя: вчені вивчили найближчу до Землі екзопланету

Найближча до Землі екзопланета може бути придатною для різних форм життя. Близько чотирьох років тому європейські астрономи підтвердили існування планети, яка дуже схожа на Землю. Вона обертається навколо Проксіми Центавра – найближчої до нашої планетної системи зірки.

Крім того, дослідники з’ясували, що планета (Проксима b) рухається в населеній зоні зірки. За ці роки було проведено безліч досліджень, спрямованих на виявлення потенційної населеності планети Проксима b. Однак все-таки після проведення багатьох досліджень експерти прийшли до висновку, що, швидше за все, на цій планеті немає живих істот.

Батьківська зірка екзопланети продемонструвала дуже високу активність, і там відбувається багато спалахів, проте завдяки іншим дослідженням, які проводили вчені з американського космічного агентства НАСА було встановлено, що об’єкт все-таки може бути жилим. Вчені змоделювали спеціальні програми і встановили, що на цій планеті могли бути масові міграції через спалахи. Крім того, виявилося, що на планеті може бути достатня кількість води, щоб підтримувати життя будь-яких істот.





ІНШІ НОВИНИ