У Туреччині розкопали древню копію Колізею

На заході Туреччини археологи виявили руїни стародавньої арени, дуже схожої на римський Колізей. Велика частина споруди все ще знаходиться під землею. Судячи з відкритих ділянок, це унікальний приклад східно-римської архітектури в Туреччині, повідомляє Daily Sabah.

Арена розташовується в стародавньому місті під назвою Мастаура. Її розміри в порівнянні з розмірами справжнього Колізею (188х156 метрів).

У Туреччині існує кілька схожих амфітеатрів, в тому числі в Ізмірі і Чанаккале, але більшість з них в значній мірі зруйновані. Об’єкт з Мастаури, за словами археологів, може бути єдиним, який зберігся в повному обсязі.

Арена відрізняється незвичайною овальною формою. Цікаво, що виявили її на ділянці, вкритій оливковими і інжирними садами. Археологи вважають, що ця споруда використовувалася для спортивних ігор і поєдинків гладіаторів.

Самому місту Мастаура близько 1800 років. Сьогодні близько 80% його території приховано під землею. Але навіть невеликої частини, виявленої археологами, було достатньо, «щоб продемонструвати вражаючі особливості міста», відзначили фахівці.





ІНШІ НОВИНИ