Вчені розповіли, що сталося з магнітним полем Землі 40 тисяч років тому

Фахівці провели масштабне дослідження і встановили, що 42000 років тому магнітні полюси Землі помінялися, і цей процес відбувався в поєднанні зі змінами в поведінці Сонця, що викликало на планеті глобальні катастрофи. Вчені підкреслили, що в той момент клімат Землі кардинально змінився.

Серед драматичних подій, які спричинили за собою страшні наслідки для Землі, вчені відзначили повне руйнування озонового шару, появу електричних збурень в тропіках, а також появу неймовірних світлових шоу у вигляді полярних сяйв через вплив сонячного вітру. Також дослідники підкреслили, що після порушення магнітного поля в Північній Америці спостерігалися арктичні вітри, льодовики рекордно збільшилися в розмірах.

«Під час цих подій життя на Землі піддавалося дії інтенсивного ультрафіолетового світла. Неандертальці і гігантські тварини, представники мегафауни, вимерли, в той час як сучасні люди шукали захисту в печерах», – пояснили вчені. Вони вважають, що саме зміна полюсів може привести до глобальних наслідків для нашої планети. Дослідники не виключають, що в майбутньому такі процеси можуть повторитися.





ІНШІ НОВИНИ