У Мексиці виявлена ​​найдавніша крилата акула

Група палеонтологів виявила на території Мексики скам’янілі останки акул. Вчені були дуже здивовані цій знахідці, оскільки своєю будовою тіла стародавні морські істоти більше нагадували скатів. Як розповіли фахівці, мова йде про найдавніший вид крилатих акул, які не були хижаками і харчувалися виключно планктоном.

За словами палеонтологів, визначити, яку їжу вживали ці акули, було досить просто – по особливій будові рота, який спеціально призначений для фільтрованого харчування. В ході вивчення останків древніх тварин вчені також виявили, що ці акули володіли дуже тонкими і довгими плавниками, які нагадують крила птахів. Розмах таких крил міг досягати 2 метрів, при цьому загальна довжина тіла акули могла становити 1 м 65 см.

Палеонтологи припустили, що незважаючи на наявність «крил», плавала планктоноядна акула надзвичайно повільно. У процесі дослідження вчені також з’ясували, що останки належать крейдяному періоду. Таким чином вчені зробили висновок, що знайдені скам’янілості можуть належати найдавнішій з відомих науці акул.





ІНШІ НОВИНИ