Вчені НАСА показали засніжені дюни Марса

Фахівці американського космічного агентства НАСА опублікували знімок морозних дюн на Червоній планеті. На знімку можна побачити виразні білі вкраплення, і вчені відзначили, що це лід, який починає танути.

Крім того, дослідники пояснили, що марсіанські дюни на північних рівнинах не мають закономірних малюнків і певної послідовності. Всі піщані хвилі розташовані хаотично, в деяких з них можна помітити великі кратери. Співробітники НАСА підкреслили, що льодова поверхня, зображена на знімку, почала танути, що сигналізує про настання нового сезону на Червоній планеті. «На Марсі сезони проходять приблизно як і на Землі, тобто, там зараз весна. Правда, лід там не зовсім справжній, а сублімований, тому що він складається не з води, а двоокису вуглецю – так званий сухий лід», – пояснили співробітники космічного агентства.

Також вони додали, що цей чіткий знімок був зроблений космічним апаратом Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) і його камерою HiRISE. Нагадаємо, раніше американський мільярдер Ілон Маск пообіцяв, що перший пілотований корабель буде відправлений на Марс в найближчі 4-6 років.





ІНШІ НОВИНИ