Астрономи виявили руйнівну космічну силу, яка наближається до Землі

Зоряне скупчення Гіади почало руйнуватися під впливом невідомих сил. Група астрономів давно спостерігає за цим зоряним скупченням, і недавно вчені виявили за допомогою потужного телескопа велику кількість довгих хвостів із зірок, що гинуть. Після уважного вивчення астрономи встановили, що поруч з цим зоряним скупченням може перебувати об’єкт з величезною масою, який має неймовірну силу.

Гіади знаходяться в сузір’ї Тельця, всього в 153 світлових роках від Землі. Деякі яскраві зірки з цього сузір’я земляни можуть розгледіти неозброєним оком. За допомогою телескопа астрономи виявили в ньому близько сотні зірок, які, судячи з їх руху, гинуть під впливом невідомої космічної сили. За допомогою комп’ютерного моделювання вчені встановили, що сотні зірок, які раніше відносилися до цього скупчення, розтягнулися приливними хвостами, довжина яких перевищує 2500 світлових років.

Поки дослідники висувають тільки одну розумну версію того, що відбувається. На їхню думку, поблизу зоряного скупчення може перебувати величезний об’єкт, який притягує до себе все навколо. Однак навіть за допомогою найпотужніших телескопів астрономи досі його не виявили. Крім того, вони додали, що цей об’єкт повільно наближається до Землі.





ІНШІ НОВИНИ