Вчені: «У величезному кратері на Титані може зароджуватися життя»

На одному з супутників Сатурна можуть бути умови, які підходять для зародження життя. Про це розповіли вчені Університету Кампінас. Вони розповіли, що уважно вивчили найбільший супутник Сатурна Титан і встановили, що на його поверхні знаходяться вуглеводні органічного походження.

Більше того, цей супутник покриває океан, але він розташований під товстим крижаним щитом. До цього вчені довгі роки припускали, що життя на Титані просто неможливе через дуже низьку температуру. Однак останні дослідження показують протилежне. «Так, коли в супутник врізаються великі космічні тіла, вони змішують органічні сполуки і воду, і при цьому нагрівають їх», – розповіли фахівці. За їх словами, на місці удару космічних тіл з’являються кратери, в яких дуже багато органіки.

Не виключено, що саме в цих кратерах може зародитися якась форма життя. Також вчені відзначили, що водний шар на Титані розташований на 100 км нижче, ніж його кора. Фахівці змоделювали удар, який призвів до утворення великого кратера, і з’ясували, що метеорит або астероїд проломили товщину кори Титана. Раніше група інших вчених сумнівалася в тому, що це можливо.





ІНШІ НОВИНИ