В Англії знайшли поховання з 42 зв’язаними скелетами

Робітники, які копали котлован для будівництва соціального житла в місті Букінгем (Великобританія), зробили несподівану і страшну знахідку. Неглибоко під землею вони розкопали 42 людських скелета. Їх верхні кінцівки були зв’язані за спиною, повідомляють Діалоги з посиланням на Live Science.

Місцеві жителі, дізнавшись про масове поховання, зажадали у влади розібратися з ситуацією. До розкопок залучили археологів, і ті зробили висновок, що останкам вже кілька сотень, а то й тисяч років.

«Вони можуть датуватися англосаксонським часом, коли в Букінгемі відбувалися вбивства, або Громадянською війною, яка також привела до жертв. Або це злочинці, яких повісили на міській шибениці», – розповіли фахівці.

Положення тіл вказує, що загиблі люди були бранцями. Вчені відзначили, що це найбільша знахідка такого роду у всій Південній Англії, і її вивчення може розкрити невідомі подробиці давньої історії.

Англосаксонський період тривав з 410 по 1066 роки. До цього часу протягом 400 років Британія була римською колонією. Але потім могутність імперії похитнулася, і на острові почалися міжусобні сутички між різними племенами, які боролися за владу. Так, на берег нинішнього Туманного Альбіону висадилися війська англів, саксів і ютів, які за сто років витіснили корінне населення зі звичних місць. Вчені припустили, що знайдене будівельниками поховання може бути «спадщиною» тих часів.





ІНШІ НОВИНИ