Порівняння марок: KIA або Hyundai?

Автомобілі корейських виробників дуже схожі. Різниця мінімальна, але вона є. У цій статті ми розглянемо основні подібності та відмінності. Подивимося, до якого вибору призведе порівняння марок: KIA або Hyundai?

Корейські виробники

Корейські заводи стрімко захоплюють український ринок. Сьогодні автомобілів Solaris і Rio на дорогах дуже багато. Бюджетний седан від Hyundai взагалі кілька разів був визнаний найбільш продаваним автомобілем в Україні.

Автомобілі KIA теж дуже поширені в Україні. Сьогодні практично в кожному великому місті можна знайти офіційний салон цієї марки. Тому, якщо ви хочете придбати автомобіль в Києві, завітайте в салон КІА на Петрівці, або відвідайте сайт kia.net.ua. Звідки такий попит? Корейські виробники розуміють, що для українських водіїв важливим є співвідношення ціни і якості. Тому вони пропонують доступні та надійні машини.

Відмінності в двигунах і коробках передач

Напевно, це питання, яке найчастіше задається і стосується двох корейських виробників. Відмінності в двигунах і коробках передач відсутні. В автомобілях використовують повністю однакові мотори і трансмісії.

Візьмемо для прикладу ті ж Solaris і Rio. Вони обидва представлені з моторами 1.4 і 1.6 з потужністю 100 і 123 к.с. відповідно. Це однакові двигуни.

Що стосується коробок, то вони теж ідентичні. Автомобілі представлені з простими механікою і автоматом. Корейці дотримуються такої концепції: чим простіша коробка, тим вона надійніша.

У чому різниця між KIA і Hyundai

З технічної точки зору відмінностей немає, але все ж це різні виробники зі своїми особливостями.

Hyundai

Цей корейський виробник робить упор на надійність, практичність, простоту і доступність. У Hyundai невеликий модельний ряд з представниками не у всіх класах. Якщо взяти базові версії Solaris і Rio, то перший виявиться доступнішим. Саме тому ці автомобілі більш популярні.

KIA

У модельному ряду KIA набагато більше автомобілів. У них є представники у всіх класах. Наприклад, вони пропонують позашляховик Mohave і преміум-седан Quoris. Плюс, KIA більш комфортабельні. У них кращі матеріали обробки і більше можливостей для індивідуалізації.

Так в чому різниця між KIA і Hyundai? За великим рахунком, тільки в дизайні. Кожен вибирає машину на свій смак.

Відгуки покупців

Відгуки покупців про корейські автомобілі в основному позитивні. Всі хвалять надійність і високу якість. Більшість водіїв стверджують, що нові KIA і Hyundai можуть прослужити взагалі без поломок 5-6 років.

Але навіть коли трапляються поломки, автомобілі дуже доступні в обслуговуванні. Для них легко знайти запчастини, багато сервісних центрів приймають корейські автомобілі. Загалом, власники задоволені.





ІНШІ НОВИНИ