Об’ємні букви в сучасній рекламі

Об’ємні букви несуть інформаційне повідомлення набагато помітніше своїх банерних аналогів, особливо під гострим кутом зору, а також за рахунок об’ємності такі літери створюють просторове 3D бачення, що виглядає багатше і вигідно виділяє власників магазинів і торгових центрів. За своїм технічним виконанням об’ємні букви діляться на світлові об’ємні букви і не світлові.

Об’ємні букви з акрилу

Рідкий акрил можна використовувати і у виробництві об’ємних літер.

Букви з рідкого акрилу виглядають чудово, мають чітку гладку лицьову поверхню і практично готові до монтажу на підкладку.

Виготовити букву з рідкого акрилу, тим не менш, досить важко. Ну по-перше потрібно використовувати спеціальне професійне обладнання для виготовлення об’ємних літер з рідкого акрилу. По-друге важливо дотримуватися технології, а значить, не обійтися без кваліфікованих фахівців з лиття акрилу.

Попередньо необхідно дуже точно зробити формовку бортів самої літери з алюмінію або оцинкованої сталі необхідної товщини, щоб надати жорсткість конструкції.

При створенні такої літери використовується спеціальний рідкий акрил, який твердне під впливом опромінення ультрафіолетовим світлом.

Далі потрібен якийсь час, щоб акрил затвердів, також необхідно забезпечити своєчасне вентилювання під час процесу затвердіння, щоб акрил не перегрівся від надлишку енергії, отриманої від ультрафіолету.

Всі режими роботи задаються спеціальною комп’ютерною програмою управління і обслуговування роботи верстата з виробництва об’ємних літер з акрилу.

Із запланованої кількості об’ємних літер за розміром і змістом можна сформувати рекламні слова, слогани, назви брендів, логотип наземний, позначення для торгової точки, типу магазин, бутик, салон, перукарня, в загальному будь-які слова, знаки, символи та зображення.

Збірка готових акрилових букв і компоновка в слова не займе багато часу, що дає велику перевагу перед іншими способами виробництва зовнішньої світлової реклами.

Акрил може бути прозорим, кольоровим (білим, чорним, червоним, синім, жовтим, зеленим, практично будь-яким) або сегментарно-кольоровим, як мозаїка, якщо вставити всередині букви перемички, тобто можна в рамках однієї буквеної конструкції використовувати кілька видів і кольорів акрилу.

Виготовлення світлових і не світлових об’ємних букв

Виготовлення об’ємних світлових букв і установка привабливих рекламних конструкцій з підсвічуванням може вирішити завдання ефективності реклами. Подібна реклама особливо актуальна в наступних випадках:

  • Коли необхідно розмістити зовнішню рекламу на тлі безлічі різноманітної графічної і текстової інформації.
  • Коли неможливо встановити великогабаритні рекламні модулі (лайтбокси, світлові короби, світлодіодні вивіски і т. д.).
  • Коли необхідна цілодобова реклама і максимальний рекламний ефект.

Зазвичай рекламні агентства застосовують прозорі і напівпрозорі пластики, органічне і акрилове скло для виготовлення лицьових панелей об’ємних літер. Якщо необхідно виготовити непрозорі букви, то застосовується ПВХ, полікарбонат і пофарбовані в масі полімери.

Особливості об’ємних світлових букв

Головною метою підсвічування об’ємних букв є створення цікавого візуального ефекту і залучення уваги аудиторії. Технології, що дозволяють створювати певні світлові ефекти, спільно з розробкою унікального дизайну призводять до створення необхідного комерційного потенціалу рекламних конструкцій.

Об’ємні світлові літери можуть мати різноманітні конструктивні особливості із застосуванням різних джерел світла (підсвічування).

Найбільш популярні виконання об’ємних світлових букв наступні:

  • При виготовленні світлових об’ємних букв світлове лице роблять з акрилу або полістиролу, несвітлові боковини з ПВХ або алюмінієвого профілю.
  • Варіант, коли у виробництві об’ємних літер та світлового лиця, і боковини виготовляють з єдиного матеріалу (акрил або полістирол).
  • Світлове або несвітлове лице і боковини + контражурне підсвічування задньої частини літери (тобто підсвічується поверхня, до якої кріпиться буква, створюючи ефект світлового абажура).




ІНШІ НОВИНИ