Як вибрати найзручніші стільці в вітальню

Вітальня – це основна кімнатf будь-якого житлового приміщення. Саме сюди запрошують гостей, в цій кімнаті збирається для відпочинку вся сім’я. Тому від оформлення цього приміщення буде залежати настрій і самопочуття всіх, хто живе в будинку. Для зручного розміщення за столом гостей і членів сім’ї, потрібно придбати зручні стільці, і саме про це подбає бренд престол, який пропонує своїм клієнтам якісну продукцію зі стильним сучасним дизайном.

Які існують види стільців

  • Класичний. Являє собою звичайний стілець, який має м’яке або напівжорстке сидіння. У них жорстка спинка, що має будь-який декоративний елемент і рівні ніжки. Такі стільці застосовують найбільш часто.
  • «Віденський». Цей стілець має жорстке сидіння. Такі меблі – це поєднання вишуканості з міцністю і невеликою вагою. Прекрасно впишеться в вітальню, оформлену в класичному стилі.
  • Напівкрісло. Цей стілець ширший, ніж класичний, також він має низькі підлокітники. Зустрічаються моделі без них. Вони дуже зручні, але мають значну вагу. Тому буває досить важко їх часто переміщати.
  • Стілець-трон. Має високу спинку і підлокітники. Завдяки цьому він виглядає дуже урочисто. Такі меблі мають значну вагу. Підійде для вітальні, оформленої в класичному стилі. На ньому буде зручно розміститися людям, які мають великий зріст і вагу.

Що необхідно врахувати, вибираючи стілець

При виборі цих меблів, потрібно взяти до уваги такі фактори:

  • він не повинен видавати ніяких звуків під час сидіння;
  • найменше навантаження, яке може витримати стілець – 120 кг. Дуже важливо уточнити це у виробника. В іншому випадку може статися неприємна ситуація;
  • усі меблі повинні бути зручними. І стілець не є винятком. Під час сидіння людина не повинна відчувати дискомфорт.

Чи буде зручно на ньому сидіти, можна зрозуміти, поглянувши на меблі. Якщо сидіння м’яке, а його форма увігнута, то значить, на ньому можна комфортно розміститися. Крім цього зручність може забезпечити спинка, яка повторює форму спини.

  • якщо ж меблі мають жорстку рівну спинку, це означає те, що комфортного відпочинку на них не слід очікувати;
  • для оббивки повинні бути використані матеріали, які буде неважко очистити. Цей фактор дуже важливий, так як на стілець може потрапити різна їжа, їх можуть забруднити малюки і домашні вихованці і т.д .;
  • найзручнішими є конструкції, що мають підлокітники. Так як вони допомагають розслабити руки;
  • вибирати стільці потрібно так, щоб вони вписалися в загальну обстановку вітальні. При цьому необхідно врахувати їх розмір і відтінок.
  • на нових меблях повинні бути відсутні механічні пошкодження.

Які матеріали використовуються для виготовлення стільців

Деревина. З неї найчастіше виготовляють каркаси. Найчастіше використовуються такі породи дерева, як дуб, бук і т.д. Найбільш витончені меблі виробляють з ротанга.

Металеві каркаси маю високу міцність і тривалий термін служби. Пластик застосовується, якщо необхідно створити безліч моделей, що мають велику різноманітність форм і кольорів. Правильно обрані меблі для вітальні допоможуть не тільки з комфортом розмістити гостей, а й прикрасити інтер’єр.





ІНШІ НОВИНИ