На ремонт аеропортів в Україні направили гроші від лотерей

2021 року на реконструкцію регіональних аеропортів в Україні направили 135 млн зі спеціального фонду, який наповнювався за рахунок лотерей.

Про це на форумі асоціації “Аеропорти України” у Києві повідомила начальник управління інфраструктурних проектів Державного агентства інфраструктурних проектів України “Укрінфрапроект” Інесса Пікуль.

За її словами, спочатку планувалося, що розмір фонду становитиме 1 млрд грн, проте його фактичне наповнення становило лише 160 млн грн. Із них використали 135 млн грн, які направили на реконструкцію аеродрому у Вінниці.

Для фінансування аеропортів Херсон та Рівне народні депутати виділили пряму субвенцію із держбюджету до бюджетів відповідних областей.

440 млн. грн. пішли на реконструкцію смуги в Херсоні, 35 млн. грн. — на радіотехнічне обладнання, ще 60 млн. грн. на світлосигнальне обладнання в аеропорту Рівного.

За словами представника «Укрінфрапроекту», організація запропонувала передбачити у держбюджеті 4,6 млрд грн для оновлення регіональних аеропортів у 2022 році.

Окреме фінансування у розмірі 2,2 млрд грн пропонується для будівництва нового аеродрому в аеропорту Дніпра, ще 1,5 млрд грн – на будівництво нового аеропорту Закарпаття як заміну аеропорту Ужгород.

Однак у поточний проект держбюджету на 2022 рік на всі регіональні аеропорти заклали фінансування у розмірі 400 млн. грн., зазначила представник «Укрінфрапроекту».

Джерело





ІНШІ НОВИНИ