Медики розповіли, чому потрібно вживати вишню

Вишня володіє величезною користю для організму людини. Дуже скоро почнеться її сезон і прилавки магазинів і ринків будуть просто заповнені нею. Медики розповіли, навіщо потрібно почати вживати вишню.

Ця ягода може допомогти захистити серце, поліпшити сон і знизити запалення. Також вона наділена безліччю корисних речовин, наприклад, містить вітамін С і антиоксиданти. Але варто знати, що вона не завжди може приносити багато користі, все залежить від таких факторів як: сорт, кількість і частота вживання вишні людиною. Вишня має велику кількість мелатоніну, який ще називають гормоном сну. Він допомагає заснути, а також скоригувати циркадний ритм. Особливо це корисно для людей з безсонням і працівників зі змінним характером праці.

Терпкі сорти вишні можуть допомогти з болем в м’язах під час занять. Під час вправ вона підвищує витривалість людини. Терпкі і солодкі сорти вишні, включаючи соки, плоди вишні і концентрати допомагають зменшити запалення. Протизапальний ефект також працює і при подагрі. Сильний біль в суглобах викликає великий рівень сечової кислоти в організмі, а вишня цей рівень може підтримувати на помірному рівні. Живильні речовини вишні допомагають допомогти при високому артеріальному тиску, знижуючи його, тим самим стаючи корисними для серця. Для того, щоб отримати максимальний ефект від вишні, можна поєднувати її з солоними продуктами, додавати в різні салати, йогурти.





ІНШІ НОВИНИ