Британські фахівці склали рейтинг найнебезпечніших продуктів для пацієнтів з гіпертонією

Фахівці однієї з британських медичних організацій представили список найбільш шкідливих продуктів для пацієнтів з гіпертонією. Британські медики відзначили, що ці продукти необхідно повністю виключити з раціону тим пацієнтам, які регулярно стикаються зі стрибками артеріального тиску.

За словами медиків, найнебезпечнішими є продукти з доданим цукром. Така продукція відрізняється найвищою калорійністю, але при цьому у неї низька харчова цінність. Лікарі нагадали, що пацієнтам з гіпертонією важливо контролювати свою вагу, а такі продукти неминуче призведуть до появи зайвих кілограмів. Крім того, до рейтингу найшкідливіших продуктів фахівці включили всі кетчупи і майонез, а також інші соуси з великою кількістю інгредієнтів. Вони відзначили, що якщо ви не уявляєте свого життя без смачних соусів, важливо готувати їх в домашніх умовах за спеціальними дієтичним рецептами.

Також британські фахівці представили і інший рейтинг, в який потрапили продукти, що допомагають пацієнтам з гіпертонією регулювати тиск. Зокрема, експерти рекомендують включити в щоденний раціон невеликі порції грейпфрутів, авокадо, абрикосів і всіх інших продуктів, які містять велику кількість калію. Медики пояснили, що саме калій знімає напругу в стінках кровоносних судин.





ІНШІ НОВИНИ