Вчені назвали кількість алкоголю, яка заважає схуднути

При боротьбі із зайвою вагою часто буває так, що ви скоротили в раціоні жир і цукор, регулярно займаєтеся спортом, але вага не зменшується. Виявляється, є ще один фактор, який впливає на схуднення. І це – алкоголь, головним чином, його кількість.

Експерти кажуть, що якщо ви хочете схуднути, але не можете відмовитися від алкогольних напоїв, не досягнете мети, перевищуючи певну їх дозу.

Наскільки алкоголь впливає на процес схуднення визначила група дослідників науки про харчування університетів, клінік і лікарень Іспанії. За словами вчених, тут справа не тільки в калоріях і особливості організму людини. Є більш глибокі процеси, що пояснюють, чому алкоголь в даному випадку не сприяє здоровій вазі.

Дослідники проаналізували результати 13-річних даних проспективних клінічних досліджень і систематичних оглядів. В ході роботи вивчався вплив пива на здоров’я, в тому числі безалкогольного, вина та інших напоїв, вивчені фактори ризику.

Дослідники розглядали пов’язаний з пивом вплив на серцево-судинні та метаболічні фактори ризику, щоб визначити рівень споживання, який можна вважати помірним, і навіть зробили деякі революційні відкриття про вплив алкоголю на загальний стан здоров’я, в тому числі позитивний.

Дослідники стверджують, що пиво має прямий вплив на збільшення ваги і окружність талії у чоловіків. Вивчення порцій випитого, дозволило визначити щоденну кількість пива, яка гальмує втрату ваги – 500 мл і вище.

Справа в тому, що одні продукти допомагають організму використовувати їжу і напої в якості палива, а в цей час інші пригнічують цей процес. Калорії і інші макроелементи в алкогольних напоях входять в добову норму споживання продуктів, і оскільки все, що ми їмо, впливає на мікробіом кишечника, алкоголь також позначається на перебігу процесів в організмі, в тому числі і на масі тіла.

Дослідники побачили, що алкоголь дійсно мав позитивний вплив на здоров’я, наприклад, антиоксиданти в пиві сприяли здоров’ю серцево-судинної системи. Однак багато що залежало від його кількості, споживаного учасниками дослідження. Ті добровольці, які в день випивали мало – наприклад, менше 30 мл, це їм абсолютно не заважало скидати кілограми, чого не скажеш про любителів великих порцій напою.

При тому, що такий обсяг для одних людей – норма, а для інших це занадто мало, результати припускають, що якщо вага не зменшується при дотриманні інших умов, слід переглянути кількість випитого алкоголю. Якщо він вживається регулярно і в дозах, які перевищують 500 мл, боротьба із зайвою вагою може зайти в глухий кут.





ІНШІ НОВИНИ