Вчені розповіли про користь ранкової кави для організму

Після проведення багаторічних досліджень кави, яка вважається одним з найбільш популярних напоїв у світі, група вчених прийшла до висновку, що він дуже корисний для здоров’я, хоча винятки, все-таки, є. Відповідний матеріал дослідження вченого з Данії Кєльда Хермансена розміщений на сторінці National library of medicine.

Так, експерт розповів про користь для організму людини від чашки кави вранці. А саме: вживання кави призводить до зниження ризику розвитку діабету другого типу, синдромів Паркінсона і Альцгеймера, депресії. Крім того, саме кава знижує ризик утворення тромбів і розвитку інсульту. Зменшується і ймовірність захворіти деякими типами раку.

«У тих з нас, хто п’є каву, деякі форми раку не розвиваються в тій же мірі, як у тих, хто його не п’є», – каже Кєльд Хермансен.

Що стосується оптимальної норми вживання кави, то, зі слів учених, позитивний ефект мають не більше 3-4 чашок в день. А ось перевищення цієї дози вже не корисно. Вагітним пити каву потрібно з обережністю, до того ж, кофеїн взагалі підсилює тривогу у людей, які страждають тривожними розладами.

«Позитивного ефекту можна домогтися, якщо пити від трьох до чотирьох чашок кави в день, але ми не знаємо, що відбувається, коли обсяги цього напою значно більші», – додав учений.





ІНШІ НОВИНИ