Вчені назвали 4 продукти, які скорочують тривалість вашого життя

Дослідження, проведене в Гарварді в 2018 році, показало, що люди, які дотримувалися п’ятьох простих звичок – якісної здорової дієти, щодня виконувати не менше 30 хвилин фізичних вправ, підтримувати здорову масу тіла, не вживати надмірну кількість алкоголю і не курити – збільшували тривалість життя до 10 років.

Але недавні дослідження показали, що певні продукти можуть знизити тривалість життя. Експерти по старінню виділили 4 гірших продукти для довгого життя.

Алкоголь

Надмірне вживання алкоголю може збільшити ваші шанси отримати захворювання печінки, високий кров’яний тиск і серцеву недостатність. Алкоголь є імунодепресантом, що робить його особливо проблемним для літніх і більш вразливих людей.

Кеті Додд, дієтолог, що спеціалізується на догляді за людьми похилого віку, сказала:

«Ефективність імунної системи знижується з віком. Хронічне вживання алкоголю в поєднанні з імунним старінням збільшує ризик ослаблення імунної системи».

Оброблене м’ясо

Дослідження, опубліковані в медичному журналі BMJ, показують, що існує зв’язок між вживанням значно більшої кількості обробленого м’яса, такого як бекон і шинка, і підвищеним ризиком смерті. Оброблене м’ясо, таке як ковбаси, хот-доги і солонина, класифікуються Всесвітньою організацією охорони здоров’я як канцерогени.

Дональд Хенсруд, доктор медичних наук, терапевт, який спеціалізується на профілактичній медицині, каже:

«Класифікація ВООЗ викликала багато подиву, але організація провела аналіз сотень досліджень за тривалий період і прийняла рішення на основі сукупних даних».

Цукор

Цукор залишає сліди на обличчі і тілі в процесі, який називають глікування. Згідно інформації, опублікованій в Британському журналі дерматології, видимі ефекти глікування, як правило, проявляються у жінок у віці близько 35 років. Згідно з дослідженням, опублікованим в Diabetologia, хронічно високий рівень глюкози в крові також пов’язаний зі значно більшою швидкістю зниження когнітивних функцій.

Смажене і обвуглене м’ясо

За даними Національного інституту раку, при приготуванні м’яса на грилі до обвуглювання утворюються сполуки, які, як відомо, викликають рак у лабораторних тварин. Багато вчених пов’язують червоне і оброблене м’ясо з рядом захворювань, а Всесвітня організація охорони здоров’я класифікує їх як причину раку.





ІНШІ НОВИНИ