Вчены назвали просту вправу, яка запобігає деменції

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, деменція, хвороба Альцгеймера та інші когнітивні порушення в даний час є сьомою за частотою причиною смерті в усьому світі. За даними Асоціації Альцгеймера, близько третини всіх літніх людей вмирають від хвороби Альцгеймера або іншого типу деменції. Але, на щастя, вчені виявили, що проста 30-хвилинна вправа здатна запобігти когнітивним порушенням.

Дослідники з Південно-західного медичного центру Техаського університету опублікували в Journal of Applied Physiology роботу, присвячену зв’язку між хворобою Альцгеймера та іншими формами деменції і фізичними вправами. Техаських вчених цікавило, що можна зробити для поліпшення якості життя хворих на деменцію.

У дослідженні, яке тривало рік, взяли участь 70 чоловіків і жінок у віці від 55 до 80 років з легкими когнітивними порушеннями (MCI), які в половині випадків прогресують до повномасштабної хвороби Альцгеймера. Дослідники розділили учасників на дві групи: перша займалася швидкою ходьбою кілька разів на тиждень, а друга розтяжкою.

Перша група починала з трьох тренувань на тиждень по 25-30 хвилин. Через сім місяців вони вже робили 4-5 тренувань по 30-40 хвилин. Згідно з дослідженням, в групі, яка ходила, покращилися моторні навички, пам’ять і когнітивні функції, а також кардіопідготовка.У групі, яка займалася розтяжкою, зміни не були зареєстровані.





ІНШІ НОВИНИ