Фахівці склали рейтинг найкорисніших продуктів для серця

Серце – головний орган організму людини, і про його здоров’я потрібно дбати з молодості. Фахівці розповіли, що величезну роль у функціонуванні серця грає фізична активність, проте раціон харчування не менш важливий. Група дієтологів склала рейтинг продуктів, які потрібно вживати щодня, щоб серце працювало без перебоїв.

В першу чергу, медики рекомендують один раз в день з’їдати половину авокадо. Цей фрукт багатий унікальними жирними кислотами, які позитивно впливають на функціонування не тільки серця, а й інших органів.

Також в щоденний раціон потрібно включити одне-два яблука. Доведено, що вживання яблук служить чудовою профілактикою серцевих недуг. Цей фрукт містить цілий комплекс корисних речовин, необхідних для нормальної роботи серця. Крім того, вживання яблук знижує рівень поганого холестерину в крові, а це дуже важливо для серця і судин.

Два рази на тиждень обов’язково включайте в свій раціон в жирну морську рибу. Вона покращує серцеву діяльність, а також позитивно впливає на шкіру і волосся. Крім цього, дієтологи рекомендують знизити вживання солі і цукру, а також збагатити раціон сезонними овочами та фруктами.





ІНШІ НОВИНИ