Вчені: волоські горіхи знижують тиск і рівень холестерину в крові

Актуальні дослідження показують, що волоський горіх – ідеальний продукт для здоров’я кровоносних судин. Горіхи сприяють зниженню рівня кров’яного тиску і зменшують концентрацію холестерину в крові.

Німецькі вчені встановили, що систематичне вживання волоських горіхів знижує рівень холестерину в крові і сприятливо впливає на стан кишкового мікробіому. Вчені прийшли до таких висновків за підсумками експерименту з добровольцями, які регулярно вживали горіхи протягом восьми тижнів.

Сприятливі ефекти, які з’явилися завдяки дієті з підвищеним вмістом волоських горіхів, обумовлені складом горіхів – зокрема, біологічно активними сполуками, які дуже корисні для людського організму. Для того, щоб краще вивчити користь горіхів, співробітники Університету штату Пенсільванія провели рандомізоване контрольоване дослідження за участю 42 осіб, у яких був виявлений ризик хвороб серця і судин.
Через шість тижнів експерименту з’ясувалося, що у людей, які щодня вживали цільні волоські горіхи, покращився склад кишкового мікробіому, що позитивним чином позначилося на роботі імунної системи. “Корисні бактерії в кишечнику, зростанню яких сприяють волоські горіхи, впливають на рівень кров’яного тиску і вміст холестерину в крові”, – відзначають фахівці.





ІНШІ НОВИНИ