Вчені визнали, що червоне м’ясо може завдати суттєвої шкоди здоров’ю

Наукові діячі з Австралії довели, що часте вживання в їжу червоного м’яса може завдати шкоди здоров’ю.

Вчені з’ясували, що під час приготування схильних до впливу високої температури яловичини, свинини або баранини формуються кінцеві продукти глікування. Накопичені в організмі людини, ці речовини провокують трансформації на клітинному рівні, які підвищують ризик виникнення діабету другого типу і проблем з серцево-судинною системою.

До таких висновків дослідники прийшли після проведеного експерименту, в якому взяли участь понад 50 осіб різної статі у віці 20-50 років. Через чотири тижні в групі, яка постійно споживала червоне м’ясо, вчені зафіксували небезпечне підвищення кінцевих продуктів глікування. При цьому м’ясо не тільки смажили, а й варили, тушкували або готували на пару.





ІНШІ НОВИНИ