Топ-9 ефірних олій, за допомогою яких можна позбутися від зайвих кілограмів

Схуднення змушує дівчат йти на найрізноманітніші (і часом не найприємніші) заходи — від суворих дієт до пластики. Але не усі знають, що, крім класичних способів, скинути вагу можна за допомогою ароматерапії. На які олії можна розраховувати у першу чергу — розповідаємо нижче.

Як обрати ефірну олію?

Кожна ефірна олія має свої корисні властивості, впливаючи на певні ділянки мозку. Особливо ефективною ароматерапія є за наявності тривожних станів і дисбалансу гормонів.

Грейпфрутова ефірна олія

Його застосовують як тонізуючий засіб для підняття настрою. Олія цього цитрусового активує обмінні процеси і зменшує жирові відкладення у області живота. Ефірна олія грейпфрута допоможе відновити водно-ліпідний обмін, налагодити травлення і зміцнити імунітет.

Лимонна ефірна олія

Містить компонент лімонен, який стимулює процес розщеплення жирів. Цей потужний підсилювач енергії допоможе впоратися з апатією, перевтомою і втомою. Крім того, олія лимона здатна збільшувати концентрацію кисню у тканинах головного мозку за рахунок норепінефрину. Ви будете краще міркувати і підвищите ефективність роботи м’язів під час фізичних вправ.

Ефірна олія перцевої м’яти

Ефірна олія на основі екстракту перцевої м’яти поліпшить травлення, підвищить фізичну активність і знизить апетит. М’ята тривалий час застосовувалася за наявності проблем зі шлунково-кишковим трактом: вона прибирає здуття, знімає коліки, допомагає відтоку жовчі. До того ж, ефірна олія на основі цього компонента допомагає впоратися зі стресом, поліпшити увагу і пам’ять.

Ефірна олія бергамота

Допоможе створити нестабільний емоційний фон, який часто призводить до переїдання. Бергамот ефективний у боротьбі з “заїданням” стресу і тривог: він покращує настрій і надає енергію, їжа припиняє бути єдиним джерелом задоволення.

Ефірна олія кориці

Регулює рівень цукру у крові і нормалізує рівень інсуліну, перетворюючи глюкозу на енергію (а не на жир). Крім того, кориця допомагає боротися із запальними процесами.

Ефірна олія апельсина

Допомагає за наявності безсоння і депресії. Вона вирівнює емоційний фон, попереджаючи нервове переїдання, а також підвищує загальний тонус організму.

Ефірна олія ялівцю

Надає лімфодренажний ефект, служить протинабряковим і протицелюлітним засобом.

Ефірна олія імбиру

Ще один засіб від целюліту — імбирнеа олія. Вона відмінно підтягує шкіру і повертає їй тонус.

Ефірна олія лаванди

Має антисептичні властивості, заспокоює шкіру і запускає регенеруючі процеси.

Як застосовувати ефірну олію?

Зазвичай, у ароматерапії використовують суміш декількох ефірних олій. Безпечний спосіб — вдихання композицій. Наносити на шкіру чисті олії потрібно обережно, лише у складі базової олії, попередньо провівши тестування на невеликій ділянці тіла (якщо через 24 години не виникла алергія або не з’явилося подразнення, то можна застосовувати олію на шкірі).

Приймати всередину

Деякі олії приймають всередину, але самостійно призначати собі такий спосіб лікування не можна — лише з дозволу ароматерапевта.

Варто пам’ятати, що цитрусові олії реагують на сонячні промені, тому слід уникати перебування під агресивним сонцем.

Вдихати

Найпростіший спосіб — вдихати ефірну олію з флакона протягом 5 хвилин.

Використовувати аромалампу

Лампа наповнить ароматом ефірних олій усі приміщення. Мінімальний об’єм чаші вміщує 25 мл олії, відстань від полум’я до лампи має бути не меншою за 7 см. До того ж, подібні лампи — яскравий елемент декору. Вдихати аромат потрібно протягом 10-15 хвилин.

Носіть на шиї аромакулон — невелику порожнисту підвіску

У кулон капають кілька крапель олії, яка ненав’язливо оточує вас протягом дня.

Прийміть ванну з ефірною олією

Для цього вам знадобиться основа (можна використовувати молоко, будь-яку олію) і власне ефірні олії (не більше за 10 крапель). Можна змішати грейпфрут, апельсин і лаванду, або м’яту, імбир і ялівець. Додавайте ефірні олії лише після наповнення ванни (найкраще дотримуватися температури у 38 градусів), щоб летючі речовини не встигли випаруватися. Приймайте ванну не довше за 15 хвилин.

Обгортання

Цей спосіб допоможе не лише зменшити об’єми, але й підвищити тонус шкіри. Для основи вам знадобитися рослинний жир: у нього потрібно додати 5 крапель олії і нагріти на водяній бані. Отриманою сумішшю натирають проблемні зони, обертають плівкою і залишають на годину. Суміш грейпфрута, кипариса і апельсина підвищить еластичність шкіри. Якщо потрібно прибрати свіжі розтяжки, допоможе суміш ялівцю, лаванди, жасмину і мандарина.

Скраб

Скраб — ще один відмінний засіб для позбавлення від целюліту. Кілька крапель ефірної олії (іланг-іланг або кориця) посилять дію скрабу. У якості основи можна використовувати кавову гущу. Втирати скраб потрібно у проблемні зони масажними рухами.

У процедур для схуднення, у яких використовуються ефірні олії, є ряд протипоказань, і це: вагітність і лактація, варикозне розширення вен, гіпотонія, захворювання нирок, гінекологічні захворювання.

Пам’ятайте, що для використання підійдуть лише натуральні якісні ефірні олії. Не купуйте підробки і олії для кулінарії — такі засоби не будуть володіти терапевтичним ефектом і можуть завдати шкоди.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ