Вчені назвали найнебезпечніший для мозку напій

Канадські дослідники встановили, що захоплення пивом підвищує ризик геморагічного інсульту на 73%. Гострі порушення мозкового кровообігу поділяються на два типи. Перший – це ішемічний інсульт, який провокується тромбами у кровоносних судинах мозку. У перші кілька годин після появи симптомів людину можна врятувати, якщо витягти цей тромб і відновити кровотік. У такому разі наслідки інсульту будуть мінімальними. Геморагічний інсульт – це розрив кровоносної судини у мозку, а ліквідувати крововилив набагато складніше.

Саме після геморагічних інсультів люди стикаються з тяжкою та перманентною інвалідністю у вигляді паралічів, порушень інтелекту тощо. Геморагічний інсульт найчастіше призводить до смерті. І ось тепер встановлено, що пиво набагато підвищує ймовірність і цього різновиду інсульту. Для цього достатньо на місяць вживати лише 5 порцій цього алкогольного напою.

При цьому ризик ішемічного інсульту за такого захоплення пивом підвищувався на 21%. А ось вино, як показало дослідження, на здоров’я головного мозку не впливало, але це не робить його безпечним алкогольним напоєм.





ІНШІ НОВИНИ