Суд покарав Зеленського за скандальну витівку на виборах

У понеділок, 13 травня, Оболонський районний суд Києва визнав новообраного президента Володимира Зеленського винним в незаконній агітації і оштрафував на 850 гривень.

Відповідне рішення на засіданні в понеділок, 13 травня, ухвалив суддя Владислав Дев’ятко. Слухання стосувалося адміністративного порушення: під час голосування у другому турі виборів він показав журналістам свій бюлетень.

Сам Зеленський в суд не з’явився, і подав заяву про розгляд справи без його участі. На засіданні були присутні два його адвоката.

“Зеленського Володимира Олександровича визнати винним в скоєнні правопорушення … та застосувати до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень”, – сказав суддя.

При цьому сторона захисту просила закрити адміністративну справу в зв’язку з відсутністю складу порушення. “Бюлетень був продемонстрований на прохання журналістів, але при цьому ніяких закликів голосувати озвучено не було”, – сказав адвокат Сергій Кальченко.

Крім того, суд ухвалив стягнути з Зеленського судовий збір. Постанова може бути оскаржена в апеляційній інстанції.

Джерело