США попередили Білорусь про катастрофічні наслідки за вторгнення військ РФ в Україну з її території

Офіційному Мінську влада США пообіцяла серйозні наслідки у разі вторгнення військ Росії в Україну з її території.

Як інформує УМ, про це повідомив речник Держдепартаменту Нед Прайс у Твіттері.

«Ми ясно дали зрозуміти владі Білорусі, що якщо вони допустять, щоб їхню територію використали для нападу на Україну, Мінськ зіткнеться з рішучою і швидкою реакцією США, їхніх союзників та партнерів», — заявив Прайс на брифінгу.

Також він висловив стурбованість у звʼязку з розміщенням великої кількості російських військ у Білорусі, що, як вважають США, загрожує суверенітету країни. Якщо війська РФ будуть у Білорусі на постійній основі, то НАТО доведеться переглянути чисельність своїх військ на східних кордонах Євросоюзу.

У Білорусі з 10 по 20 лютого відбудуться масштабні військові навчання поблизу кордонів України. Росія перекидає в країну десантників, бронетехніку, авіацію і ракетні системи. Західні ЗМІ та військові раніше повідомляли, що РФ може атакувати Україну з території Білорусі.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що на навчаннях відпрацюють «протистояння» із Заходом і півднем, тобто з Україною. Він говорив, що розгорне «цілий контингент армії» на кордоні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ