«Через 30 років в Світовому океані пластику буде більше, ніж риби»: вчені виступили з важливою заявою

За оцінками фахівців, щороку в Світовий океан потрапляє близько 13 млн пластикових відходів, які становлять величезну небезпеку для екології і морських мешканців. Багато морських тварин приймають пластик за здобич і ковтають його, що в підсумку призводить до болісної смерті.

Як розповіли дослідники, якщо ще десять років тому медики говорили про міцне здоров’я завдяки вживанню риби і морепродуктів, то зараз багато фахівців заявляють про те, що дари моря вже не можна вживати в їжу, оскільки разом з ними в організм потрапляють небезпечні речовини і мікропластик. За прогнозом вчених, вже через 30 років в океанах і морях пластикових відходів буде більше ніж риби. Як відомо, пластик може розкладатися кілька сотень років, і з часом він проникає в організм всіх морських мешканців.

Зокрема, мідії страждають від пластикових відходів більше за інших морських істот. Щодня вони змушені фільтрувати десятки літрів води, і разом з поживними речовинами отримувати мікропластик. Риби також харчуються пластиком, оскільки помилково приймають його за планктон і водорості. Найнебезпечнішими морепродуктами вчені називають устриці, креветки і мідії.





ІНШІ НОВИНИ