Археологи розгадали таємницю 1300-річного скелета у шахті китайської гробниці

2011 року на розкопках цвинтаря Шіянзі, Китай, археологи виявили дивні останки. У шахті гробниці цілої родини було знайдено скелет, який вчені прийняли за останки людини, яка намагалася пограбувати гробницю. Через десять років археологи змогли розгадати цю таємницю!

Археологія сповнена захоплюючих історій! Але тільки в тому випадку, якщо ви зможете розгадати її таємниці.

Група вчених, очолювана Техаським університетом A&M, США, визначила, що останки знаходилися на висоті 4,2 ​​метра над підлогою похоронної камери, що говорить про те, що людина, ймовірно, спочатку проникла в гробницю але померла вже по дорозі назад.

Останкам близько 1300 років, як кажуть дослідники, в цей час правила династія Тан. За її правління людей вішали або обезголовлювали, якщо їх визнали винними у вбивстві чи нападі.

Важливо відзначити, що скелет не належить до сім’ї, останки якої знаходяться в камері. Після глибокого аналізу було встановлено, що три скелети в основній частині гробниці мають родинний зв’язок, у той час як той, що знаходився в шахті, не належав до цієї сім’ї, а також був на 700 років молодшим.

На скелеті було 13 «V-подібних слідів від ударів гострим предметом», причому найсильніші зазубрини були на обличчі. Але експерти кажуть, що вони були недостатньо глибокими, аби вбити людину. Можливо, чоловіка вбили ножові поранення в ребра, які могли зашкодити життєво важливим органам, таким як серце або легені.

Дослідники змогли намалювати картину жахливої ​​події після того, як побачили мітки на потилиці: вони вказують на те, що на чоловіка напали, коли він відвернувся, що може свідчити, що він намагався втекти від своїх кривдників.

Вчені вважають, що шахту було викопано вбивцями, які потім кинули тіло чоловіка всередину і засипали яму, перш ніж продовжити свій шлях.





ІНШІ НОВИНИ