“Київ-Баскет” зіграє за лідерство у Кубку Європи

Сьогодні у Києві відбудеться матч 2-го туру другого етапу Кубка Європи-ФІБА, у якому столичний “Київ-Баскет” протистоятиме італійській “Реджані” з Реджо-нель-Емілія. У цьому матчі зустрінуться команди-лідери групового етапу, які минулого тижня обіграли своїх суперників з 1 туру змагань.

Вдалий початок

“Київ-Баскет” стартував із перемоги у другому груповому раунді турніру, обігравши бельгійський “Антверпен” у першому турі. Команда Айнарса Багатскіса володіла ініціативою протягом усієї гри, а на велику перерву йшла з перевагою в 17 очок. У результаті кияни зберегли перевагу до фінальної сирени — 90:82.

Найрезультативнішим баскетболістом матчу став захисник киян американський легіонер Ейвері Вудсон, який набрав 20 очок.

У матчі тижневої давності у складі “Київ-Баскету” дебютував американський форвард Джордан Свінг, який набрав п’ять очок та виконав п’ять підбирань за майже 19 хвилин на майданчику. Також добре проявили себе та інші американські легіонери, які зробили суттєвий внесок у підсумкову перемогу киян. На рахунку Вашингтона 12 очок, Томпсона – 11, а Гарретта – 10 очок і 5 підбирань.

Того ж дня у другому матчі групи J між собою зіграли німецький “Крайльсхайм” та італійська “Реджана”. Гості перемогли у запеклій боротьбі з рахунком 80:84.

Таким чином сьогодні ввечері на майданчику київського палацу спорту “Венето” визначиться одноосібний лідер групи після двох турів.

Важлива перемога у Дніпрі

До гри з італійським клубом підопічні латвійського спеціаліста Айнарса Багатскіса підходять у гарному настрої. Напередодні у матчі української Суперліги столична команда здобула найважливішу перемогу у “Дніпрі” над місцевим однойменним клубом – 61:79. Дніпряни були одними з конкурентів столичної команди у турнірній таблиці чемпіонату України, і після цієї перемоги “Київ-Баскет” упевнено перебуває на 2-му місці у турнірній таблиці.

Кияни лідирували протягом усього матчу, вигравши у першій чверті з рахунком 16:24, а у другій – 16:22. Не зменшувала темп команда і після великої перерви, так і не віддавши супернику перемогу в жодній з чвертей – 11:13 та 18:20.

Найрезультативнішим гравцем матчу у складі столичної команди став Джеймс Томпсон, на рахунку якого 26 очок.

Тепер, після цієї перемоги, на рахунку столичної команди 13 перемог за 5 поразок у таблиці Суперліги. “Київ-Баскет” випереджає земляків із “Будівельника” (14/6) та “Харківських Соколів” (13/6), поступаючись лише явному лідеру чемпіонату “Прометею” (18/0).

У другому етапі ЛЧ

Якщо говорити про “Прометей”, варто зазначити, що лідер Суперліги також вийшов у другий етап єврокубку, але більш престижного — Ліги чемпіонів ФІБА. Команда зі Слобожанського (Дніпропетровська обл.) у матчі 5-го туру Ліги чемпіонів ФІБА розгромила італійський “Динамо Сассарі” з рахунком 89:56.

Підопічні Ронена Гінзбурга вийшли дуже зарядженими на гру і зі старту створили собі заробіток — 16:7. На якийсь момент суперник зумів скоротити відставання до 3 очок, але далі наша команда повернула собі комфортну перевагу, яку утримувала аж до кінця матчу.

Цей результат гарантував українцям третє місце у групі А – позицію, яка дає право брати участь у раунді плей-ін за місце у 1/8 фіналу. В останньому турі “Прометей” на виїзді 21 грудня зіграє проти німецького “Різена Людвігсбурга”, але ця гра вже не матиме жодного турнірного значення.





ІНШІ НОВИНИ