Вчені виявили стародавню дорогу на дні Тихого океану

Перші, найдавніші живі істоти на нашій планеті могли з’явитися набагато раніше, ніж уявляли вчені всього світу.

Дослідники виявили на самому дні Тихого океану давню, протяжну магістраль. Її вік становить понад п’ятсот мільйонів років. Магістраль звивається по самому дну і є унікальною спорудою на планеті. А найдивніше тут те, що унікальну підводну дорогу зуміли прокласти доісторичні черви.

Згідно з теоріями, якими оперують науковці та дослідники в наші дні, в кембрійський період океанське дно на великих глибинах було безлюдним через брак кисню.

Деякі великі черви, які, можливо, володіють якимось інтелектом, жили на планеті за 270 мільйонів років до динозаврів. Саме вони і освоїли океанське дно, перетворивши його в своїй дім. У піднятих на поверхню пластах порід знайшли довгі тунелі, які могли б належати і порівняно великим хижакам. Відкриття Пратта змусить біологів і палеонтологів практично повністю переглянути існуючу наукову парадигму. Судячи з усього, живі істоти на Землі з’явилися набагато раніше, ніж прийнято вважати.

Вчені не знайшли відповідей на свої питання, а от самих питань стало більше. Наприклад, всіх цікавить, як зародилася ця форма життя в океані і куди вона в підсумку зникла. Деякі біологи схильні вважати, що гігантські хробаки не зникли самі по собі. Вони або трансформувалися в інші форми життя, або все ще живуть на дні океану.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ