Знайшли найрідкіснішого в світі рожевого дельфіна-альбіноса: фото і відео

У Луїзіані виявили незвичайну істоту – це абсолютно рожевий дельфін. Він унікальний – це дуже рідкісний вид. Дельфін виявився самкою, яка скоро може принести світу таких же незвичайних дельфіняток.

До цього моменту альбіносів серед дельфінів не зустрічали. Зазвичай дельфіни сірого забарвлення. Але цей рожевий дельфін унікальний – його забарвлення ніжно-рожевого кольору, і нагадує полуничне морозиво.

Самку дельфіна назвали Пінкі в честь її незвичайного забарвлення. До сих пір невідомо, через що це ссавець набув такого забарвлення. Але вчені припускають, що вся справа в серйозній генетичній мутації, через що не відбулася пігментація шкірного покриву в сірий колір. Через відсутність пігменту дельфін і отримав незвичайний рожевий колір. Це говорить про те, що тварина є альбіносом.

Правда, на відміну від інших альбіносів, у Пінкі немає жодних інших відхилень в фізіологічному розвитку і мисленні.

Довгий час складно було зрозуміти, якої статі був цей дельфін. Логічно припустити, що це дівчинка, адже забарвлення рожеве. Але це ще нічого не означає, і Пінкі могла виявитися самцем.

Але в 2017 році людині з камерою вдалося зняти момент спаровування Пінкі. Рожевий дельфін виявився самкою. А це означає, що у неї може з’явитися потомство. Але яке воно буде? Чи передасться генетичне відхилення матері її дитинчатам? Цікаво було б побачити збільшення популяції рожевих дельфінів.

Пінкі дуже цікава. Вона безстрашна і дружелюбна. Дельфін не боїться підпливати до судів на близьку відстань і спілкуватися з людьми.

Зараз виявлені і інші рожеві дельфіни. Їх небагато, вони живуть в річці Амазонці і є річковими дельфінами. Всі мають доброзичливий характер і легко йдуть на контакт з людиною.

Джерело