Британські археологи знайшли десятки римських поселень, не виходячи з дому

Режим ізоляції допоміг британським археологам-любителям знайти десятки раніше невідомих руїн римської епохи. В останні тижні всі експедиції і археологічні розкопки були припинені. Але співробітники Ексетерського університету вирішили продовжувати наукову роботу, причому залучити і пересічних громадян. Вони попросили всіх бажаючих вивчити аерофотознімки місцевості і відразу отримали чудові результати, повідомляє The Daily Mail.

Увага дослідників зосередилася на долині річки Тамар, на кордоні графств Корнуолл і Девон. Там вдалося виявити фрагменти двох римських доріг, близько 30 римських або ще давніших великих укріплених поселень, 20 старовинних курганів, а також залишки сотень середньовічних ферм, польових систем і каменоломень.

Оскільки руїни приховані рослинністю, з землі їх буває складно побачити, але з повітря, як правило, проявляються виразні контури. Керівники проекту відзначають, що вивчені ще далеко не всі знімки, і найближчим часом, ймовірно, буде зроблено ще багато відкриттів.

Вже очевидно, що за часів залізного віку цей регіон був досить щільно заселений. Вчені відзначили, що знайдені ними руїни відносяться до різних епох – є будови, які відносяться до доісторичного періоду або до Середніх століть.

Надалі вчені планують обстежувати околиці Бодмін-Мура, Дартмура, Плімута і Барнстейплі – територію площею близько 3,8 тисяч квадратних кілометрів.





ІНШІ НОВИНИ