Лікар пояснив, з чим не можна пити чай і каву
Поради дала лікар-гастроентеролог і дієтолог Яна Васильєва.
В першу чергу, гарячі напої повинні бути не гарячіші за 37 градусів, інакше вони стають небезпечними. Справа в...
Симптоми жирової хвороби печінки: чотири ознаки на руці можуть вказувати на...
Симптоми цього стану не проявляються, поки печінка не покривається рубцями. Як дізнатися чи пошкоджений ваш орган?
Печінка має неймовірну здатність до самовідновлення але, якщо відбувається...
Ендокринолог назвала продукти, які руйнують підшлункову залозу
Кандидат медичних наук, ендокринолог Зухра Павлова назвала продукти, які можуть бути небезпечними для підшлункової залози. Про це вона написала в своєму Telegram-каналі.
До загибелі клітин...
Вчені: вірогідність інсульту в певний час доби підвищується на 80%
Інсульт - це небезпечне для життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Раннє виявлення певних симптомів може мати вирішальне значення. Дослідження показують,...
Боротьба з фальсифікатом: в Україні вводять обов’язкове маркування ліків
Обов'язкове маркування лікарських засобів з нанесенням спеціального коду для деяких категорій препаратів вводиться з січня 2021 року в Україні.
З 2023 року такий код буде...
Респіратор – не захист: в МОЗ пояснили, які маски потрібно носити
В умовах пандемії коронавірусу людям слід носити захисні маски, а не респіратори. Тільки вони можуть не дати поширюватися збуднику хвороби на 1,5 метра.
Про це...
“Важка реальність”: у ВООЗ заявили про прискорення пандемії коронавірусу
30 червня виповнилося пів року з моменту перших повідомлень про поширення вірусу в Ухані.
Про це заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус під...
Три прості звички, які зміцнюють імунну систему під час пандемії
Американський вчений, директор факультету імунології Університету Пенсільванії Е. Джон Уерр, рекомендує практикувати прості звички, щоб зміцнити імунну систему і підвищити захист організму від інфекцій....
Названо 2 важливих з’єднання в продуктах, що здатні запобігти раку
Два фітонутрієнти, що володіють антиканцерогенними властивостями - кавова кислота і хлорогенова кислота. Вони можуть запобігти розвитку раку, нейтралізуючи вільні радикали, які можуть пошкодити клітинні...
Німецький онколог назвав три чинники, які допоможуть уникнути раку
За прогнозами фахівців, в найближчі два-три десятиліття випадків раку в світі стане майже вдвічі більше, ніж зараз.
Глава Німецького науково-дослідного онкологічного центру в Гейдельберзі професор...