Як вибрати зернозбиральний комбайн?

Ні для кого не секрет, що робота фермерів є дуже складною. Однак цю роботу можна помітно спростити за допомогою спеціальної техніки. Одним з видів такої техніки є зернозбиральний комбайн, купити який можна тут. Однак далеко не всі знають, на що варто звертати увагу при виборі зернозбирального комбайна. Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні!

Отже, для початку вам потрібно розібратися з типом комбайна. Взагалі зернозбиральний комбайн може бути самохідним, причіпним або навісним. У наш час найбільшу популярнысть завоювали самохідні зернозбиральні комбайни. Така техніка досить зручна у використанні. При цьому вона відмінно справляється зі своїм завданням. Головним недоліком самохідних зернозбиральних комбайнів є їхня вартість. Як правило, така техніка коштує трохи дорожче причіпних і навісних комбайнів.

Навісний зернозбиральний комбайн встановлюється на самохідне шасі і приводиться в дію за допомогою трактора. Нерідко навісний зернозбиральний комбайн оснащується власним мотором. Однак зустрічаються і безмоторні механізми.

Як правило, причіпний зернозбиральний комбайн чіпляється до трактора і працює від власного двигуна. Однак деякі моделі двигуна не мають. Вони працюють за допомогою вала відбору потужності у трактора.

Природно, що молотильний апарат зернозбиральних комбайнів також може відрізнятися. Першим типом молотильного апарату є апарат з одним або двома барабанами. В ході роботи такий апарат б’є по колоскам і протягує їх між барабанами.

Наступним типом молотильного апарату є аксіально-роторний апарат. Він закручує стебла рослин. В ході гвинтових рухів зерна відокремлюються від стебел.

Штифтовий двобарабанний молотильний апарат є ще одним типом даного механізму. Він пропускає хлібну масу між штифтами, де вона отримує безліч ударів.

При виборі комбайна зверніть увагу на витрату палива. Чим більшою буде витрата палива у вашого комбайна, тим більше грошей ви будете витрачати на його обслуговування. Тому постарайтеся вибирати комбайн з якомога меншою витратою палива.

Також зверніть увагу на ремонтопридатність. Це також дуже важливо, адже часто у фермерів немає можливості відправити свій комбайн в сервісний центр. Вибирайте таку модель комбайна, яку без проблем можна полагодити самостійно.





ІНШІ НОВИНИ