Вчені заявили про наближення до Землі гігантського астероїда

21 серпня на мінімальну відстань до Землі наблизиться гігантський астероїд 2016 AJ193. Фахівці американського космічного агентства НАСА розповіли, що діаметр цього об’єкта досягає 1100 метрів.

В даний час цей астероїд рухається зі швидкістю близько 26 кілометрів на секунду. Вчені вже внесли його до списку потенційно небезпечних об’єктів для Землі. Вчені НАСА відзначили, що в групу потенційно небезпечних небесних об’єктів вони включають всі астероїди, які пролітають повз Землю на відстані менше 10 млн км. Якщо говорити про астероїд, який наблизиться до нашої планети 21 серпня, то відстань від нього до Землі становитиме всього 3,45 млн. км.

«Він лише потенційно небезпечний, щоб він впав на Землю, довелося б підкоригувати його траєкторію. Тим часом на сайті NASA вже лякають, що він може впасти на Землю», – розповіли фахівці НАСА. За словами американських астрономів, траєкторія руху цього об’єкта була вивчена дуже давно, але вони не можуть зі стовідсотковою впевненістю говорити про те, що цей астероїд не становить небезпеку для Землі і не зможе увірватися в гравітаційне поле. Цей об’єкт вчені відкрили на початку 2010 року і встановили, що повний оборот навколо Сонця він робить за 2155 земних днів.





ІНШІ НОВИНИ