На розкопках в Єгипті виявили унікальну позолочену труну

Вперше в історії археологи виявили позолочену труну під час розкопок поблизу Каїра в Єгипті. Знахідка належить археологу Мохаммаду Юсефу. Він розповів, що спочатку виявив під землею невідому споруду, але вона була знайдена в тому місці, де до цього дослідники знаходили багато поховань фараонів Стародавнього Єгипту.

Археолог наголосив, що спочатку виявив статую похоронного божества Птах-Сокар-Осіріса з золотим обличчям і короною з пір’я. Пізніше Юсеф знайшов там ще подібні статуетки, а потім і першу з позолочених трун. Коли археологи розкрили старовинну труну, вони знайшли там мумію, на обличчі якої була позолочена маска. Археологи припустили, що господар цієї гробниці був одним з найзаможніших людей, оскільки кількість золота просто не піддається опису.

Також археологи пояснили, чому на обличчі мумії була позолочена маска. За їх словами, в Стародавньому Єгипті вважалося, що плоть і шкіра богів складаються виключно з золота, і якщо померлій людині позолотити обличчя, вона обов’язково перетвориться в живе божество. Подальші дослідження гробниці будуть продовжені вченими, оскільки вони хочуть з’ясувати, ким насправді міг бути покійний.





ІНШІ НОВИНИ