Вчений: кліматичні зміни розбудять смертельно небезпечні віруси

Лауреат Нобелівської премії Раї Квон Чунг виступив на Східному економічному форумі і заявив про те, що процес глобального потепління може розбудити небезпечні віруси, які ховаються у вічній мерзлоті. Вчений підкреслив, що з ростом температури вічна мерзлота почне танути і вивільнить невідомі науці мікроорганізми, які можуть мати непередбачувані наслідки для всього людства.

Фахівець нагадує, що в тайзі і тундрі стрімко тане лід, і в цьому регіоні Сибіру може бути дуже багато абсолютно різних древніх вірусів і хвороб, які в будь-який момент можуть почати поширюватися по всьому світу. Нобелівський лауреат звернувся до всіх вчених і закликав серйозно ставитися до можливих ризиків, які будуть викликані таненням вічної мерзлоти.

«Не можна передбачити, який вірус з існуючих в доісторичну епоху або сотні тисяч років тому може з’явитися знову. Вони повертаються», – пояснив фахівець. За його словами, поки що світ не знає про всі віруси, в тому числі і про найнебезпечніші. Вічна мерзлота може приховувати в собі смертельно небезпечні захворювання, невідомі науці, і людству потрібно приготуватися до таких серйозних викликів, щоб вчасно над них на них відреагувати.





ІНШІ НОВИНИ