Вчені розповіли про наслідки кліматичних змін в Європі

Фахівці з Мюнхенського університету імені Людвіга і Максиміліана заявили про те, що зміни клімату призведуть до тривалих посух на території Європи. Вчені вважають, що в окремих європейських країнах посухи стануть дуже серйозними і тривалими.

Фахівці відзначили, що зараз Європу можна умовно розділити на 8 регіонів, в яких переважають різні кліматичні умови. Зокрема, дослідники поділили європейську територію на Середземномор’я, Піренейський півострів, Францію, Східну, Центральну Європу, Альпи, Скандинавію і Британські острови. Потім вчені створили кліматичну модель і з’ясували співвідношення очікуваного рівня опадів в найближчі роки при збереженні поточних показників викидів CO2 в атмосферу.

Виявилася, що в майбутньому через велику кількість вуглекислого газу кількість посух продовжить рости, взимку вони майже припиняться, однак в літні місяці вони стануть більш тривалими. У зимові місяці скоро буде випадати багато опадів, проте влітку їх кількість зменшиться до мінімуму. Найскладніші кліматичні умови встановляться в Альпах, в середземноморських країнах, у Франції і на Іберійському півострові. У цих регіонах посухи стануть найбільш суворими.





ІНШІ НОВИНИ