Велосумки

На вулиці з кожним днем все тепліше, а отже приходить час діставати велосипеди та подорожувати, крутячи педалі. А так як успіх будь якої мандрівки здебільшого залежить від правильно підібраного спорядження, то радимо всерйоз порозмислити над цим питанням та задуматись, які поїздки ви плануєте та що для цього потрібно.

Одними з найважливіших елементів спорядження у велосипедній подорожі є, звісно ж, велосумки, або велобаули, як їх ще інакше називають. Різняться вони від найменших (як, наприклад, підсидільна сумка) до найбільших (рюкзаки чи велоштани), односекційні, багатосекційні тощо. Їх можна розміщувати на передній вилці велосипеда, на рулі, на рамі, під сидінням, на багажник, на плечах, або і взагалі як причеп до ровера.

З допомогою велосумки від Терра Інкогніта можна полегшити собі доступ до найнеобхідніших речей, не роблячи вимушену зупинку для цього. За об’ємом велосумки обираються згідно з цілями та тривалістю подорожі, так для міста вистарчить 20 л, для тижневої мандрівки варто придбати сумку місткістю 40-50 л, ну і зазвичай для більш довготривалих маршрутів достатньо 60-80 л. У деяких моделях велобаулів є можливість регулювання літражу за допомогою розширюючихся кишень чи компресійних ременів.

При розприділенні навантаження намагайтесь грамотно збалансувати загрузку велосипеда – предмети, що розміщуються попереду значно знижують маневреність ровера, тому бажано розміщувати в цій частині необ’ємні речі. Важкий багаж бажано розміщувати якнайнижче до землі, якщо ви їдете спокійно по рівній дорозі. Якщо ж часто маневруєте, то краще підняти центр навантаження вище.

Слідкуйте за тим, щоб «велоштани» були також завантажені рівномірно з обох сторін, а груз на передньому та задньому багажнику, кошику чи сумці також приблизно однакової ваги, інакше стійкість велосипеда буде значно зменшуватись, особливо при зупинках.

Також дуже корисною функцією є водонепроникність велосипедних сумок, адже ніколи не знаєш, яка погода застане у мандрівці, а промочити речі, особливо коли ночуєте в наметах, взагалі не хочеться. Найкраще звернутись до професійних консультантів, що допоможуть підібрати спорядження, яке підійде саме вам та буде задовольняти індивідуальні потреби, а також з власного досвіду підкажуть різноманітні лайфхаки, знання про які здобуваються тільки завдяки багатьом поїздкам та невдалим ситуаціям. А, як то кажуть, вчіться на чужих помилках та подорожуйте в задоволення. Консультантів, що допоможуть з вибором, а також велосумки і багато іншого ви зможете знайти у фірмових магазинах туристичного спорядження Terra Incognita, у яких на прилавки потрапляють лише якісні речі перевірених брендів. Завітайте в фізичні магазини за адресами:

  • м. Київ, вул. Гната Хоткевича , 8
  • м. Львів, вул. Пекарська, 26
  • м. Одеса, вул. Ніжинська, 37

Або ж в інтернет-магазин за посиланням: www.terraincognita.com.ua , де можна переглянути весь перелік товарів та замовити те, що вам потрібно в будь який куточок України. За допомогою у виборі звертайтесь за номерами телефонів: +38 098 62 555 74, +38 093 62 555 74 чи пишіть на сторінку у Facebook та приєднуйтесь до світу мандрівників.

І нехай кожна подорож насичує, відновлює сили та приносить задоволення!





ІНШІ НОВИНИ