Нацрада оштрафувала ТРК «Маяк» через недотримання мовних квот та порушення умов ліцензії

Перевірка діяльності ТОВ «Телерадіокомпанія Маяк» виявила невиконання законодавчих вимог щодо обов’язкової частки пісень державною мовою та ліцензійних умов.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Так, моніторинг добового радіомовлення ТОВ «Телерадіокомпанія Маяк», м. Олександрія Кіровоградської обл. (позивні «послідовне звучання нот «ля», «до», «соль», «мі», «соль») за 19.06.2019 зафіксував, що фактичний обсяг частки пісень державною мовою протягом доби становив 34,5%, а в проміжку часу між 15:00 та 22:00 ­- 33,3%. У той же час за законом така частка повинна становити не менше 35%.

Крім того, було виявлено порушення програмної концепції мовника та використання позивних «Максимум ФМ», які не передбачені ліцензією.

Радіостанція у 30-денний термін після повідомлення Нацрадою про ухвалене рішення має привести свою діяльність до умов власної ліцензії та законодавчих вимог, також сплатити до державного бюджету штраф – 5% суми ліцензійного збору, для цієї компанії це становитиме 2 тис. 533,84 грн.

Раніше повідомлялось, що Національна рада розглянула результати позапланової виїзної перевірки ТОВ «Реноме інет» (логотип Olvia Sat), м. Одеса, і оголосила йому попередження через відсутність мовлення.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ