Три фракції у Раді виступили за відставку Яременка з посади голови міжнародного комітету

Фракції «Голос», «Європейська солідарність» і «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» виступають за відставку депутата фракції «Слуга народу» Богдана Яременка з посади голови комітету з питань міжнародної політики та міжпарламентського співробітництва. Про це повідомив голова фракції «Голос» в парламенті Сергій Рахманін під час засідання Ради.

«Авторитету Верховної Ради як вищого законодавчого, представницького органу колегіального органу завдано серйозної шкоди. З нашої точки зору поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема його вчорашній виступ, мала елементи образи на адресу цілого законодавчого органу, і заяви, які можна трактувати як загрозу журналістам, є неприпустимими», – сказав він.

Рахманін зазначив, що доносить позицію фракцій «Голос», «Євросолідарність» і «Батьківщина».

«Наша спільна точка зору трьох фракцій поставити питання про доцільність перебування пана Богдана Яременка на посаді такого важливого і делікатного комітету, як комітету з питань міжнародних зв’язків. Ми вважаємо, що депутатський корпус, керівництво Верховної Ради належним чином оцінить поведінку нашого колеги і зробить відповідні висновки», – заявив парламентарій.

Голова «Голосу» сподівається, що Яременко самостійно складе повноваження голови комітету.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ