Зеленський підписав закон про безкоштовний доступ громадян до узбережжя водойм

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє обмеження доступу громадян до водойм.

Про це повідомили в Офісі президента.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування» № 233-ІХ Верховна Рада України підтримала 29 жовтня 2019 року.

Закон забезпечує безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжя річок, водойм та островів для загального водокористування і посилює відповідальність за будь-яке обмеження такого доступу.

Згідно з законом, на узбережжях повинні демонтувати огорожі протягом десяти днів після одержання письмової вимоги місцевої адміністрації чи виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради. Видатки, пов’язані з демонтажем зазначених огорож або інших конструкцій, відшкодовуються їхніми власниками.

Обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, до берегів річок, водойм та островів для загального водокористування, тягне за собою штраф на громадян від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 6800 грн) і на посадових осіб — від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (11900 грн).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ