“Російський Крим” Токаєва: казахстанці через соцмережі просять в України вибачення

Громадяни Казахстану в соцмережах вибачаються перед українцями за слова свого президента Касима Токаєва про Крим. Він нещодавно заявив, що не вважає півострів анексованим Росією.

Першим, хто зробив яскравий жест і спробував вибачитися за дії свого президента був художник Асхат Ахмедьяров. Він прийшов до посольства України в Нур-Султані та намагався розгорнути там плакат з написом українською мовою “Вибачте за нього” і малюнком із зображенням голови осла.

Щоправда, чоловікові завадили це зробити поліцейські. Про інцидент він написав на своїй сторінці в інстаграмі. Під дописом з’явилось безліч коментарів.

Після цього незгідні зі словами свого президента запустили у соцмережах флешмоб. З хештегом “вибачте за нього” громадяни Казахстану пишуть українцям слова підтримки.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Сегодня мне не дали провести одиночный пикет перед посольством Украины. Вот этот плакат сорвали у меня с рук полицаи. Надпись на украинском выражает моё (наше)не удобство за президента Токаева, и переводится:”Извините за него”. Выходит что президент от имени народа КЗ может в интервью немецкому изданию не признать анексии Крыма путинской Россией, это возмутительно! Я своим действом попытался отрицать это мнение, и прошу прощение за него у украинского народа (на плакате Токаев ассоциируется мной с серым ослом)

Допис, поширений Асхат Ахмедьяров (@askhatakhmediyarov)

Мені соромно за слова Токаєва. Я висловлюю солідарність Україні і вважаю Крим тимчасово окупованою Росією територією, – пише у мікроблозі твіттер користувач під іменем Ержан.

Кількість дописів щохвили збільшується.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ