“Субкультура бідності”: соціологи назвали основні причини фінансових проблем українців

Центр близькосхідних досліджень та Аналітичний центр Українського католицького університету (УКУ) провели соціологічне дослідження про підстави бідності.

Авторами дослідження є професор кафедри соціології УКУ Оксана Міхеєва і заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Соціологи зазначили, що основними причинами бідності українців є фінансова неграмотність та домінування матеріальних цінностей.

Зокрема виявилося, що українці часто купують речі, які не можуть собі дозволити.

Крім того, в українців низька продуктивність праці та вузький коридор реалізації.

Соціологи підмітили, що більшість респондентів не змогли відповісти чим саме вони займаються на роботі.

Тоді як ще однією проблемою є те, що роботодавці беруть на роботу з більшим бажанням 18-28 річних, а ніж 30- 35 річних.

Варто наголосити, що українці не мають хорошої мотивації,оскільки хорошу роботу працівників часто не помічають, проте можуть різко засудити за промахи та невдачі.

Під час проведення дослідження також виявилося, що наявність вищої освіти не гарантує високий рівень заробітку. Як відомо в Україні чимало людей, які не працюють за спеціальність та ніяк не використовують знання здобуті в університеті.

Як виявилося, в українців досить розмите поняття середнього класу.

До представників середнього класу в Україні відносять осіб, які заробляюьть від 15 тис грн в місяць, тоді як одним з головних критеріїв належності до середнього класу є наявність власності.

Експерти підмітили, що українці не надто часто діляться подробицями своїх успіхів або новими придбаннями, оскільки в країні відсутня налагоджена система захисту.

Варто зазначити, що молоді українці дещо по – іншому ставляться до матеріального добробуту.

Зокрема вони не поспішають купувати житло, щоб можна було легко та швидко змінити місце роботи та авто, оскільки легше викликати таксі.

Крім того, одяг не відіграє настільки важливої ролі для сучасної молоді.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ