Глава Укрпошти назвав розмір своєї зарплати і поскаржився на штраф в 200 тис. грн

Зарплати працівників “Укрпошти” виросли майже вдвічі за час керівництва Ігоря Смілянського. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”. При цьому глава національного поштового оператора отримує в 290 разів більше за своїх підлеглих, так як, згідно з фінпланом підприємства на 2020 рік, його середня зарплата становить приблизно 1,9 млн грн щомісяця.

Зараз працівники “Укрпошти” в середньому заробляють 6400 грн. Йдеться про листонош, операторів, сортувальників і водіїв. Сам керівник «Укрпошти» заявив, що його зарплата прив’язана до зарплат листонош і становить 836 тис. грн. Але, за його словами, за помилки йому доводиться оплачувати штрафи.

“Один випадок порушення з фінмоніторингу може коштувати 204 тис. грн штрафу особисто на гендиректора. І я заплатив в останньому кварталі штраф, тому що ми на один день запізнилися з податками”, – сказав він.

Нагадаємо, раніше Смілянський в інтерв’ю назвав інформацію про його зарплату майже в 2 млн грн фейком. За словами глави “Укрпошти”, його зарплата в грудні склала 1 млн 24 тис. грн включаючи премії, відпускні та надбавки. А податки, які віднімають з його доходів, досягають 40%.

ДЖЕРЕЛОUBR




ІНШІ НОВИНИ