За добу до України повернулися понад 50 тисяч українців – держприкордонслужба

За минулу добу державний кордон України загалом перетнуло майже 86,5 тисячі осіб як на в’їзд, так і на виїзд, понад 50 тисяч – це українці, які поверталися додому з-за кордону, повідомляє пресслужба Держприкордонслужба.

З понад 13 тисяч іноземців, які перетинали кордон, понад 10 тисяч проїхали на виїзд. У в’їзді до України за добу відмовили майже 400 іноземцям.

Разом з представниками санітарного контролю наразі проводиться опитування щодо стану здоров’я та вимірювання температури тіла осіб, які в’їжджають в Україну.

“Загалом трафік на кордоні суттєво знизився. Наприклад, попередньої доби, 15 березня, кордон всього перетнуло близько 144 тисяч осіб”, – йдеться у повідомленні  Держприкордонслужби.

Водночас МЗС України повідомляє, що з Шарм-ель-Шейха повернулися 1,5 тисячі українців. До Борисполя прибуло вже 6 рейсів, які повернули 1146 українських громадян. Також 2 літаки прибули до Львова, один-до Харкова.

Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень – від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в’їзду до міста.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом.

Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом. 16 березня у Києві зафіксували два випадки захворювання на коронавірус.





ІНШІ НОВИНИ