Відпочинок на морі-2020: в які країни можуть полетіти українці і чи потрібен імунний паспорт

До літа українці зможуть літати на відпочинок в окремі країни Європи, де буде більш м’який карантинний режим, при цьому їх перевірятимуть в аеропорту і в літаках. Незважаючи на це, ніякого паспорта здоров’я український уряд не розробляє.

Як відзначають журналісти, аеропорти в усьому світі до літа обладнають міні-лабораторіями для контролю стану здоров’я пасажирів, уряди окремих європейських країн вводять обов’язковий двотижневий карантин для приїжджих. Чиновники Європейського союзу тим часом обговорюють можливість введення імунного паспорта (“паспорт здоров’я”), а члени українського уряду вважають, що такі заходи нашкодять туризму.

“Ми в уряді не обговорюємо нічого подібного. Вважаємо, що зайва бюрократія в питанні подорожей не йде на користь справі” , – заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Також в уряді заявляють, що відновлять міжнародне авіасполучення до середини червня. Найпопулярніші напрямки для відпусток українців – Туреччина з Єгиптом поки на карантині і подорожі туди неможливі, а навіть якщо карантин буде пом’якшено, то готелі будуть приймати не більше 60% гостей від можливого обсягу.

“Заплановані спеціальні приміщення, в яких будуть розміщуватися люди, якщо раптом у них виникла температура під час відпочинку або інші симптоми. Відстань між столиками і шезлонгами на пляжі і в ресторані має бути не менше півтора метра. Кожен готельний номер буде стояти 12 годин після кожного туриста і проходити дезінфекцію”, – розповідає фахівець готельного бізнесу з Туреччини.

Також він уточнив, що в турецькій системі харчування (all inclusive) відбудуться невеликі зміни – посуд доведеться використовувати одноразовий і буде заборонено самому брати їжу. Схожі зміни будуть і в розважальних програмах для туристів.

Тим часом Греція повідомила про повний запуск туристичної галузі, Грузія і Кіпр планують відновити туризм до середини липня, але з наявністю документів від лікарів.

У той же час фахівці заявляють, що відпочинок в Україні на Чорному та Азовському морі буде корисний для боротьби з пандемією – солона вода може вбивати вірус. Транспорт для поїздок до моря планують запустити до початку літа.





ІНШІ НОВИНИ