При 37,3 і без маски не пустять. Як буде проходити ЗНО-2020

Під час тестування абітурієнти будуть в масках, але їх можна зняти, щоб замінити
Максимальна допустима температура тіла, з якою будуть пускати на зовнішнє незалежне тестування, 37,2 градуса. Про це сьогодні повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі програми Сніданок з 1 + 1.

Відповідаючи на питання, яка температура допустима, Вакуленко сказала: “37,2 – це останній поріг”.

Якщо у абітурієнта через стрес несподівано піднялася температура, то, за словами Вакуленко, він зможе звернутися до медпрацівника, який буде знаходитися на пункті пропуску.

Вакуленко уточнила, що медпрацівник двічі вимірює температуру. У разі, якщо температура буде високою і не буде встановлено, що її причина – стрес, то абітурієнтові рекомендуватимуть прийти на додаткову сесію.

Вона розповіла, що для учасників зовнішнього незалежного оцінювання вдвічі збільшили час допуску в пункт пропуску.

“Ми майже в два рази збільшили час допуску. Раніше у абітурієнтів було приблизно 35 хвилин для того, щоб пройти всі процедури, а тепер допуск триває годину. Також введено нове правило – кожному учаснику ЗНО у пропуску буде вказано маленький часовий проміжок, коли варто заходити в пункт тестування”, – зазначила Вакуленко.

Всіх учасників поділять на невеликі групи. Найбільша тривалість тесту – три години.

Вакуленко пояснила, що згідно з рекомендаціями головного санлікаря Віктора Ляшко, випускники шкіл повинні бути в медичних масках, які також можна зняти і замінити.

“Вони будуть в масках, але звичайно, можна пити воду і дихати повітрям. Плюс можна знімати маску і міняти, оскільки разна три години потрібно її міняти”, – уточнила Вакуленко.

В УЦОЯО рекомендують мати індивідуальні санытайзери і сухі серветки.

Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня-11 серпня, її результати будуть розміщені до 14 серпня.

20 травня повідомлялося, що основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в цьому році розпочнеться 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії.





ІНШІ НОВИНИ