ЗСУ випробували вітчизняну димову шашку, яка замінить радянські аналоги

На одному з полігонів Міністерства оборони на Львівщині пройшли державні випробування вітчизняної димової шашки УДШ-У. Про це повідомив портал Армія inform.

Зазначається, що зразок озброєнь, який раніше не виготовлявся в Україні, було розроблено фахівцями компанії НВПП «Спаринг-Віст Центр».

«Такі димові шашки вкрай необхідні ЗСУ, оскільки є надзвичайно ефективними засобами маскування (на заміну старим запасам радянських УДШ). За результатами державних випробувань підтверджено заявлені розробником характеристики вітчизняного піротехнічного засобу і члени Державної комісії підписали відповідний акт», – йдеться в повідомленні.

Окрім вітчизняної версії уніфікованої димової шашки, також розроблено сучасну систему дистанційного управління димопуском для таких засобів маскування. Вона складається із сучасного військового комп’ютера, цифрової метеостанції та локальних пультів керування, здатна одночасно керувати запуском майже двох тисяч УДШ.

Така система може успішно маскувати війська під час наступальних дій або використовуватись для забезпечення маскування великих військових (батареї, переправи, блокпост тощо) та стаціонарних об’єктів (аеродроми, склади та інше).

Джерело





ІНШІ НОВИНИ